Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση<

Κυκλάδες 2009 - Τα Νησιά

ΣΥΡΟΣ - Φοίνικας

ΣΥΡΟΣ - ΦοίνικαςΟ Φοίνικας είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Σύρου, 11 χλμ από την Ερμούπολη. Ο Φοίνικας είναι το δεύτερο σε μέγεθος φυσικό λιμάνι της Σύρου, μετά από αυτό της Ερμούπολης, προφυλαγμένο καλά από τους Βόρειους ανέμους και τα μελτέμια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σημαντικά ο τουρισμός, λόγω της θαυμάσιας φυσικής του θέσης και των ικανοποιητικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι τουριστικές επιχειρήσεις του χωριού. Το γραφικό αυτό λιμάνι διαθέτει οργανωμένη μαρίνα και είναι καταφύγιο, σταθμός ανεφοδιασμού και ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, με όλες τις απαιτούμενες παροχές (τροφοδοσία νερού, καυσίμων, ταβέρνες, ουζερί, μπαράκια, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, ελληνικό και ξένο τύπο). Η όμορφη, γραφική, καταπράσινη παραλία του Φοίνικα, με τη χρυσή αμμουδιά, προσφέρει ξεχωριστές στιγμές ξεκούρασης, χαλάρωσης και ήσυχων περιπάτων, μακριά από το άγχος της καθημερινής ζωής.


ΑΜΟΡΓΟΣ - Αιγιάλη

ΑΜΟΡΓΟΣ - ΑιγιάληΗ αρχαία ονομασία της Αμοργού ήταν Παγκάλη. Η Αμοργός, είναι ένα νησί με απέραντη φυσική ομορφιά και καταγάλανες παραλίες. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νάξου, στο νοτιοανατολικό άκρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων. Η Αμοργός διαθέτει δύο ωραία και ασφαλή λιμάνια, το λιμάνι της Αιγιάλης και των Καταπόλων. Το λιμάνι της Αιγιάλης έχει θαυμάσιες αμμουδιές για μπάνιο, έντονη τουριστική κίνηση παρουσιάζοντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού Ελληνικού ψαρολίμανου και χαρακτηρίζεται από το άγριο ορεινό τοπίο. Τα χωριά Ποταμός, Λαγκάδα και Θολάρια, είναι πολύ γραφικά και με θαυμάσια θέα στην Αιγιάλη και στο Αιγαίο. Πρωτεύουσα της Αμοργού είναι η Χώρα, η οποία είναι χτισμένη εσωτερικά του νησιού. Είναι γεμάτη από πλακόστρωτα δρομάκια, καμάρες, στοές και πέτρινα σκαλάκια. Αν επισκεφθείτε στη Χώρα σας προτείνουμε να δείτε το ενετικό κάστρο, τον μεσαιωνικό Πύργο του Γαβρά όπου σήμερα στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο, το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και τα παλιά αρχοντικά.

ΣΙΦΝΟΣ - Καμάρες

ΣΙΦΝΟΣ - ΚαμάρεςΤο νησί που συντηρεί την παράδοση. Αν ο πλούτος της Σίφνου στην αρχαιότητα οφειλόνταν στο χρυσό και τον άργυρο, τους τελευταίους δύο αιώνες οφείλεται στους ποιητές, τους λογοτέχνες, τους κεραμιστές, τους αγρότες, τους χτίστες της πέτρας.

Στο κυκλαδικό τοπίο της άνθισε ο πολιτισμός μέσα από την καθημερινότητα, τις γιορτές, τα πανηγύρια, το άσπρισμα των σπιτιών, τη φροντίδα των μονοπατιών, τη διατήρηση των ξερολιθιών στα χωράφια, τη σοφή καλλιέργεια της γης, τη δημιουργία των έργων τέχνης από πηλό, το μάζεμα της ελιάς, το αντάμωμα με την αλμύρα της θάλασσας.

Οι οικισμοί της δεμένοι αρμονικά με το φυσικό τοπίο υπογραμμίζουν ακόμα και σήμερα την ανάγκη σεβασμού του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος που δέθηκαν αρμονικά μεταξύ τους στο πέρασμα των αιώνων. Καμάρες, Βαθύ, Πλατύς Γιαλός, Κάστρο, Φάρος, Χερρόνησος, Απολλωνιά και Αρτεμώνας. Τόποι με ατέλειωτη γοητεία, μαγευτικές ακρογιαλιές, γλυκύτατους ανθρώπους, φημισμένους μεζέδες.


ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση


Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)