Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


CYCLADES REGATTA 2023

29ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2023"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ - ΠαροικιάH Πάρος είναι ένας πραγματικός παράδεισος, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά κι εντυπωσιακά τοπία. Είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με πολύ καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, χώρους διασκέδασης, όμορφες παραλίες και πολύ φιλόξενο κόσμο.
Η Παροικιά, η πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Πάρου, και η Νάουσα, ο δημοφιλής και πολύ γραφικός οικισμός στη βόρεια Πάρο, είναι από τις ομορφότερες πόλεις των Κυκλάδων.
Στην Πάρο θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό μαγευτικών παραλιών, όπως της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο "Punta Beach".
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο με θέα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα δείτε ανεκτίμητα εκκλησιαστικά έργα τέχνης. Αλλα αξιοθέατα στην Παροικιά είναι το κάστρο των Φράγκων, το ιερό του Ασκληπιού, το Δήλιον, που ήταν χώρος λατρείας του Απόλλωνα, το αρχαίο κοιμητήριο και το αρχαιολογικό μουσείο.
Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε το νησί της Αντιπάρου, ένα γραφικό νησάκι πολύ κοντά στην Πάρο, με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

Περισσότερα για την Πάρο


ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΟι παλαιότεροι ιστιοπλόοι ίσως να τα θυμόσαστε απομονωμένα και "ανυποψίαστα" σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των κοσμικών Κυκλάδων. Σήμερα τα Κουφονήσια της άγονης γραμμής μπορεί να μην είναι το ίδιο άγνωστα όπως τότε, ωστόσο διατηρούν αυτή τη λιτή και απέριττη ομορφιά και συστήνονται με το δικό τους τρόπο στους επισκέπτες. Ένα κομμάτι του επίγειου παράδεισου βρίσκεται καλά "κρυμμένο" στα Κουφονήσια. Οι αγχώδεις ρυθμοί και ο θόρυβος του έξω κόσμου δεν φτάνουν σε αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου...
Κατά μία εκδοχή το όνομα οφείλεται στο ήρεμο λιμάνι που σχηματίζει ο κόλπος μεταξύ των δύο νησιών και του Γλαρονησιού (κουφός λιμήν: απάνεμο λιμάνι). Η Χώρα του Κουφονησίου είναι ένα Κυκλαδίτικο ψαροχώρι, με γραφικά δρομάκια, φρεσκοασβεστομένα σπίτια και τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στα αριστερά της προκυμαίας, σήμα κατατεθέν της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει ο Ναός του προστάτη του νησιού, Αγίου Γεωργίου. Η φετινή διαδρομή του 29ου Cyclades Regatta θα περάσει και από τα Κουφονήσια, τη "Μύκονο των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων" όπως πολλοί τα αποκαλούν πλέον.

Περισσότερα για τα Κουφονήσια

ΣΙΦΝΟΣ

ΣΙΦΝΟΣΣίφνος, το νησί των χρωμάτων: του λευκού των σπιτιών, των εκατοντάδων εξωκκλησιών και των ανεμόμυλων, του μπλέ της θάλασσας, του γαλάζιου των τρούλων των εκκλησιών, του πράσινου του θυμαριού και της ελιάς, του κόκκινου των ιβίσκων και των γερανιών. Το νησί που ευωδιάζει από λεβάντα, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμο και ματζουράνα. Η πατρίδα του Τσελεμεντέ με τη μοναδική ρεβιθάδα, το μυρωδάτο μαστέλο, τη σπιτική μανούρα και ξυνομυζήθρα, το αγνό της μέλι. Το νησί των αγγειοπλαστών με τα παραδοσιακά εργαστήρια, το νησί των ποιητών και της παράδοσης. Η Σίφνος των μοναδικών πανηγυριών με τα δείπνα της αγάπης κάτω από τους ήχους του βιολιού και του λαούτου. Έχει καλή τουριστική υποδομή με επίκεντρο την Απολλωνία, παραδοσιακά χωριά και παραθεριστικά θέρετρα όπως ο Πλατύς Γιαλός, οι Καμάρες (λιμάνι) και το Βαθύ, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, παρεϊστικα στέκια και... το Κάστρο, στην παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου, έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς που διατηρεί αναλλοίωτη την οχυρωματική μεσαιωνική οικοδομική μορφή του και θυμίζει ζωντανό μουσείο.

Περισσότερα για την Σίφνο







Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)