Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


CYCLADES REGATTA

28ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2022"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΚΕΑ (ΤΖΙΑ)

ΚΕΑ ΚΟΡΗΣΙΑ Το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί της Κέας (Τζιάς), με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τις υπέροχες παραλίες μας περιμένει για την εκκίνηση του 28ου Cyclades Regatta.
Το Κυκλαδίτικο αυτό νησί, ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων γιατί σε αρκετές περιοχές είναι καταπράσινο γεμάτο πανέμορφα δέντρα, όπως επίσης και σπάνια είδη φυτών. Βέβαια και οι παραλίες του νησιού δεν πάνε πίσω σε ομορφιά. Το Σπαθί, το Ψαθί, ο Ορκός, το Γιαλισκάρι, οι Τρεις Αμμουδιές, είναι λίγες από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Κέα. Επιπλέον αξίζει να επισκεφθείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο, τον Ναό του Πυθίου Απόλλωνα, το μνημείο του Λέοντα της Κέας, αλλά και τα διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες που βρίσκονται στο νησί. Περιπλανηθείτε στο νησί και απολαύστε τη θάλασσα, τα ωραία τοπία και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Δοκιμάστε ακόμα την κουζίνα της Κέας και ιδιαίτερα την ντόπια σπεσιαλιτέ "πασπαλά". Η Κέα είναι σίγουρα ένα αρκετά ήπιων ρυθμών νησί για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κέα


ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ - ΠαροικιάH Πάρος είναι ένας πραγματικός παράδεισος, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά κι εντυπωσιακά τοπία. Είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με πολύ καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, χώρους διασκέδασης, όμορφες παραλίες και πολύ φιλόξενο κόσμο.
Η Παροικιά, η πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Πάρου, και η Νάουσα, ο δημοφιλής και πολύ γραφικός οικισμός στη βόρεια Πάρο, είναι από τις ομορφότερες πόλεις των Κυκλάδων.
Στην Πάρο θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό μαγευτικών παραλιών, όπως της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο "Punta Beach".
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο με θέα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα δείτε ανεκτίμητα εκκλησιαστικά έργα τέχνης. Αλλα αξιοθέατα στην Παροικιά είναι το κάστρο των Φράγκων, το ιερό του Ασκληπιού, το Δήλιον, που ήταν χώρος λατρείας του Απόλλωνα, το αρχαίο κοιμητήριο και το αρχαιολογικό μουσείο.
Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε το νησί της Αντιπάρου, ένα γραφικό νησάκι πολύ κοντά στην Πάρο, με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πάρο


ΚΙΜΩΛΟΣ

ΚΙΜΩΛΟΣΟι πειρατές την αποκάλεσαν "Αρζαντιέρα", δηλαδή "Ασημένια", για τη μοναδική της λάμψη. Άλλοι πάλι της έδωσαν τα επίθετα "Εχινούσα" και "Εχιδνούσα" για τα μυστικά που κρύβει η γη και η θάλασσά της. Ανόθευτη, απέριττη, η Κίμωλος, αυτή η λευκή πινελιά στο γαλάζιο Αιγαίο, αν και γέννημα του θυμού των ηφαιστείων, διαθέτει πανέμορφους κολπίσκους με τιρκουάζ νερά και κατάλευκη άμμο, που θυμίζουν Καραϊβική. Δεν έχει Χώρα, ούτε χωριά, αλλά μόνο ένα χωριό και αυτό ψηλά στο λόφο. Λευκό, περιποιημένο, καθαρό, με το μεσαιωνικό του Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή. Η Κίμωλος είναι σεμνή, ταπεινή, αυθεντική και αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται και στους κατοίκους της. Είναι παιχνιδιάρα και αυτό διακρίνεται στα περίεργα γλυπτά πετρώματα που η φύση δημιούργησε μαζί της. Είναι μία νεαρά που τώρα αρχίζει να "αναπτύσσεται", ευτυχώς με ήπιους ρυθμούς, και στο μικρό της λιμάνι με τα καταπράσινα νερά και σπίτια από πίσω σε αποχρώσεις μπλε και άσπρου να στέκονται περήφανα, υπάρχει πλέον νέα προβλήτα ελλιμενισμού σκαφών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κίμωλο


ΣΕΡΙΦΟΣ

ΣΕΡΙΦΟΣΝησί που περιλούζουν οι αφροί του Αιγαίου και χαϊδεύουν οι άνεμοι. Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, με εκατοντάδες όρμους και με μια από τις ωραιότερες "Χώρες" του Αιγαίου.

Η Χώρα της Σερίφου είναι χτισμένη πάνω σε όρθιο βράχο, 5 χλμ από το Λιβάδι, που είναι το λιμάνι του νησιού. Κάτασπρα γραφικά σπίτια, χτισμένα με γνήσια κυκλαδική αρχιτεκτονική, ανεμόμυλοι, στενά ασβεστωμένα λιθόστρωτα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα. Εκκλησίες, μοναστήρια, βενετσιάνικο κάστρο και μια απροσδιόριστη ατμόσφαιρα που προσδίδει ευεξία στους ανθρώπους, που ίσως εκπέμπει το πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφός της.

Συνδέθηκε με τη μυθολογική μορφή του Περσέα, τον οποίο έφερε εδώ η θάλασσα, κλεισμένο μέσα σε ένα κιβώτιο. Ο Περσέας μεγάλωσε στο νησί και από εδώ ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας όταν αντίκρισε ο βασιλιάς του νησιού Πολυδέκτης, απολιθώθηκε, ενώ το νησί μετατράπηκε σε κατάξερο άγονο βράχο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Σέριφο


ΚΥΘΝΟΣ

ΚΥΘΝΟΣΗ Κύθνος, που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Αφιούσα, Θηραμνία, Θερμιά κ.α. ονομάστηκε έτσι από τον αρχηγό των Δρυόπων, οι οποίοι ήρθαν από την Εύβοια και εγκαταστάθηκαν στο νησί. Μία άλλη εκδοχή λέει πως το όνομά της γεννιέται από τη ρίζα "κυθ", που προέρχεται από το ρήμα "κεύθω" δηλαδή κρύπτω και αναφέρεται στον τόπο όπου μπορεί να κρυφτεί κάποιος. Υπάρχουν δύο χωριά, η Κύθνος (Χώρα ή Μεσαριά) και η Δρυοπίδα (Χωριό ή Σύλλακα). Κάθε χωριό έχει το επίνειό του. Η Χώρα έχει τα Λουτρά και η Δρυοπίδα τον Μέριχα. Το χωριό Λουτρά πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές του. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι τα λουτρά λειτουργούσαν στα Ρωμαϊκά χρόνια και σήμερα είναι τα μοναδικά εν λειτουργία στις Κυκλάδες. Έχει αμέτρητες παραλίες, κυκλαδίτικα τοπία και τοπική ζεστή φιλοξενία. Η Κύθνος απαρτίζεται από αμέτρητους κόλπους, όρμους και μοναδικές παραλίες με κρυσταλλένια νερά και άφθονη σκιά από τα αλμυρίκια. Το 28ο Cyclades Regatta τερματίζει στην Κύθνο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κύθνο











Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)