Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


CYCLADES REGATTA

27ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2021"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΣΥΡΟΣ - Φοίνικας

ΣΥΡΟΣ Finikas Σίγουρη για την ομορφιά και τη φινέτσα της, με ένα λιμάνι σταθμό στην ελληνική ιστορία η Σύρος είναι έτοιμη να ξελογιάσει όποιον την επισκεφθεί και να τον παρασύρει στον δικό της μοναδικό ρυθμό. Η Ερμούπολη, πρωτεύουσα και καμάρι του νησιού, είναι μεγάλη σαγηνεύτρα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα πανέμορφα κτίρια με την ιδιαιτέρως προσεγμένη διακόσμηση μέσα και έξω. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το Δημαρχείο, το Πνευματικό Κέντρο, το Θέατρο Απόλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Κέντρο του νησιού. Η Σύρος είναι κατάσπαρτη από μέρη κατάλληλα για εκδρομές και μπάνια. Η Αζόλιμνος, η Βάρη, η Ποσειδωνία η Ντελλαγράτσια με τα πολυτελή σπίτια και την αριστοκρατική εικόνα είναι μέρη εξαιρετικής ομορφιάς. Το ψαροχώρι του Φοίνικα και η περιοχή του Γαλησσά με τις άρτιες τουριστικές εγκαταστάσεις και τη μαγευτική θέα, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Ένας όρμος γραφικός, επιλογή πολλών ιστιοφόρων είναι αυτός του Φοίνικα. Προσφέρει ήρεμα νερά και πολλή διασκέδαση αφού μπορείτε να χαρείτε όλα τα σπορ θαλάσσια κα στεριανά. Ξενοδοχεία, μπαράκια και καφετέριες είναι εκεί για να κάνουν πραγματικότητα όλες τις επιθυμίες σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σύρο


ΜΗΛΟΣ - Αδάμαντας

ΜΗΛΟΣΗ Μήλος με το παράξενο πεταλοειδές σχήμα της, καθώς ξεπροβάλλει από τα γαλανά νερά του Αιγαίου, λουσμένη στο άπλετο φως και στολισμένη με τα κάτασπρα σπιτάκια της, η Μήλος με του φιλόξενους κατοίκους της, η Μήλος με την καλή τουριστική υποδομή, τις πεντακάθαρες θάλασσες και τα αξιόλογα μνημεία κλέβει τις καρδιές όσων την γνωρίζουν. Κατά την αρχαιότητα η Μήλος γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή (7000 π.X.) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Μήλιοι στα όπλα κα τα εργαλεία τους. Ο Αδάμαντας και γενικότερα το νησί, μας παρέχει οτιδήποτε κάνει την παραμονή μας ανετότερη και τις διακοπές μας πιο ευχάριστες. Συνδυάζεται η ξεκούραση και η ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Αν δεν απομακρυνθούμε από τον Αδάμαντα, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία ή τα θαλάσσια σπορ στη μία από τις δύο παραλίες του. Από τον Αδάμαντα αναχωρούν καθημερινά εκδρομικά μικρά πλοία, που κάνοντας το γύρο του νησιού σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Κίμωλο για φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μήλο


ΣΙΦΝΟΣ - Καμάρες

ΣΙΦΝΟΣ - ΚαμάρεςΣίφνος, το νησί των χρωμάτων: του λευκού των σπιτιών, των εκατοντάδων ξωκλησιών και των ανεμόμυλων, του μπλέ της θάλασσας, του γαλάζιου των τρούλων των εκκλησιών, του πράσινου του θυμαριού και της ελιάς, του κόκκινου των ιβίσκων και των γερανιών. Το νησί που ευωδιάζει από λεβάντα, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμο και ματζουράνα. Η πατρίδα του Τσελεμεντέ με τη μοναδική ρεβιθάδα, το μυρωδάτο μαστέλο, τη σπιτική μανούρα και ξυνομυζήθρα, το αγνό της μέλι. Το νησί των αγγειοπλαστών με τα παραδοσιακά εργαστήρια, το νησί των ποιητών και της παράδοσης. Η Σίφνος των μοναδικών πανηγυριών με τα δείπνα της αγάπης κάτω από τους ήχους του βιολιού και του λαούτου. Έχει καλή τουριστική υποδομή με επίκεντρο την Απολλωνία, παραδοσιακά χωριά και παραθεριστικά θέρετρα όπως ο Πλατύς Γιαλός, οι Καμάρες (λιμάνι) και το Βαθύ, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, παρεϊστικα στέκια και... το Κάστρο, στην παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου, έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς που διατηρεί αναλλοίωτη την οχυρωματική μεσαιωνική οικοδομική μορφή του και θυμίζει ζωντανό μουσείο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σίφνο











Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)