Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


CYCLADES REGATTA

25ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2019"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΣΥΡΟΣ - Ερμούπολη

ΣΥΡΟΣ Ερμούπολη Αρχόντισσα του Αιγαίου, την αποκαλούν οι σύγχρονοι λογοτέχνες. Η Σύρος κατοικείται από πολύ παλιά. Το όνομά της Σουρ ή Οσούρα είναι γνωστό και αναφέρεται από τον Ομηρο. Τον 19ο αιώνα ξεχώρισε από τις άλλες νησιώτικες κοινωνίες χάρη στην έντονη πολιτιστική και οικονομική της δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα του 1821, Ελληνες ξεριζωμένοι από τις κατεστραμμένες τους πατρίδες, Χιώτες, Ψαριανοί, Κάσσιοι έρχονται να κατοικήσουν στο ευρύχωρο λιμάνι και στα πόδια του παλιού οχυρωμένου οικισμού της, φέροντας μαζί τους τις εξαιρετικές τους ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ετσι, μια καινούρια πόλη, η Ερμούπολη, γεννιέται και αναπτύσσεται γρήγορα και μαζί μ' αυτή μια νέα "αστική" κοινωνία.
Η Ερμούπολη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια γίνεται διεθνές πολιτιστικό κέντρο και κόμβος εμπορικός της Ανατολικής Μεσογείου, με δεσπόζουσα θέση στους θαλάσσιους δρόμους του Αιγαίου. Σήμερα, πέρα από τα αξιοθέατα, τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο, το Θέατρο (αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου) κ.α., ο επισκέπτης απολαμβάνει και τις πολλές πεντακάθαρες αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σύρο


ΙΟΣ

ΙΟΣΗ Ιος είναι ένα χαρακτηριστικό Κυκλαδονήσι με αμμουδερή ακτογραμμή και ορεινό έδαφος στο εσωτερικό της. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Νιό. Παλιά ονομαζόταν το νησί της νεολαίας, λόγω του ότι συγκέντρωνε πολλούς νεαρούς τουρίστες που επιδίδονταν σε μαραθώνιους ποτού και ξενυχτιού. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το νησί προσφέρεται για διακοπές σε επισκέπτες κάθε ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας, εφόσον υπάρχει καλή τουριστική υποδομή και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών. Οι ακτές του νησιού στολίζονται από γραφικούς κολπίσκους με όμορφες αμμουδιές και καταγάλανα νερά. Το νησί έχει 365 εκκλησιές και ξωκλήσια, ελιές και αμπέλια. Η πρωτεύουσα ή Χώρα είναι χτισμένη ψηλά στο βουνό, στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη. Αποτελεί μια νησιώτικη πρωτεύουσα με κατάλευκα σπίτια που απλώνονται ως την κορυφή του λόφου, στολισμένη με καμπαναριά και γαλάζιους τρούλους. Οι ανεμόμυλοι και τα στενά σοκάκια της καταφέρνουν να διατηρούν τη γραφικότητά της. Ο παλιός οικισμός, ευτυχώς έχει κριθεί διατηρητέος, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει απλός και γραφικός, χωρίς καμία επέμβαση. Η Ιος, το νησί με τις απέραντες χρυσές παραλίες, ανακαλύφθηκε εκ νέου από τους Ελληνες και τους ξένους τουρίστες και έγινε ιδανικός τόπος διακοπών τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ίο


ΣΕΡΙΦΟΣ - Λιβάδι

ΣΕΡΙΦΟΣΝησί που περιλούζουν οι αφροί του Αιγαίου και χαϊδεύουν οι άνεμοι. Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, με εκατοντάδες όρμους και με μια από τις ωραιότερες "Χώρες" του Αιγαίου.

Η Χώρα της Σερίφου είναι χτισμένη πάνω σε όρθιο βράχο, 5 χλμ από το Λιβάδι, που είναι το λιμάνι του νησιού. Κάτασπρα γραφικά σπίτια, χτισμένα με γνήσια κυκλαδική αρχιτεκτονική, ανεμόμυλοι, στενά ασβεστωμένα λιθόστρωτα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα. Εκκλησίες, μοναστήρια, βενετσιάνικο κάστρο και μια απροσδιόριστη ατμόσφαιρα που προσδίδει ευεξία στους ανθρώπους, που ίσως εκπέμπει το πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφός της.

Συνδέθηκε με τη μυθολογική μορφή του Περσέα, τον οποίο έφερε εδώ η θάλασσα, κλεισμένο μέσα σε ένα κιβώτιο. Ο Περσέας μεγάλωσε στο νησί και από εδώ ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας όταν αντίκρισε ο βασιλιάς του νησιού Πολυδέκτης, απολιθώθηκε, ενώ το νησί μετατράπηκε σε κατάξερο άγονο βράχο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Σέριφο


Cyclades Regatta









Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)