Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


CYCLADES REGATTA

24ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2018"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΚΕΑ (ΤΖΙΑ)

ΚΕΑ ΚΟΡΗΣΙΑ Το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί της Κέας (Τζιάς), με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τις υπέροχες παραλίες μας περιμένει για την εκκίνηση του 23ου Cyclades Regatta.
Το Κυκλαδίτικο αυτό νησί, ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων γιατί σε αρκετές περιοχές είναι καταπράσινο γεμάτο πανέμορφα δέντρα, όπως επίσης και σπάνια είδη φυτών. Βέβαια και οι παραλίες του νησιού δεν πάνε πίσω σε ομορφιά. Το Σπαθί, το Ψαθί, ο Ορκός, το Γιαλισκάρι, οι Τρεις Αμμουδιές, είναι λίγες από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Κέα. Επιπλέον αξίζει να επισκεφθείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο, τον Ναό του Πυθίου Απόλλωνα, το μνημείο του Λέοντα της Κέας, αλλά και τα διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες που βρίσκονται στο νησί. Περιπλανηθείτε στο νησί και απολαύστε τη θάλασσα, τα ωραία τοπία και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Δοκιμάστε ακόμα την κουζίνα της Κέας και ιδιαίτερα την ντόπια σπεσιαλιτέ "πασπαλά". Η Κέα είναι σίγουρα ένα αρκετά ήπιων ρυθμών νησί για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κέα


ΜΗΛΟΣ

ΜΗΛΟΣΗ Μήλος με το παράξενο πεταλοειδές σχήμα της, καθώς ξεπροβάλλει από τα γαλανά νερά του Αιγαίου, λουσμένη στο άπλετο φως και στολισμένη με τα κάτασπρα σπιτάκια της, η Μήλος με του φιλόξενους κατοίκους της, η Μήλος με την καλή τουριστική υποδομή, τις πεντακάθαρες θάλασσες και τα αξιόλογα μνημεία κλέβει τις καρδιές όσων την γνωρίζουν. Κατά την αρχαιότητα η Μήλος γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή (7000 π.X. ) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Μήλιοι στα όπλα κα τα εργαλεία τους. Ο Αδάμαντας και γενικότερα το νησί, μας παρέχει οτιδήποτε κάνει την παραμονή μας ανετότερη και τις διακοπές μας πιο ευχάριστες. Συνδυάζεται η ξεκούραση και η ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Αν δεν απομακρυνθούμε από τον Αδάμαντα, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία ή τα θαλάσσια σπορ στη μία από τις δύο παραλίες του. Από τον Αδάμαντα αναχωρούν καθημερινά εκδρομικά μικρά πλοία, που κάνοντας το γύρο του νησιού σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Κίμωλο για φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μήλο


ΚΙΜΩΛΟΣ

ΚΙΜΩΛΟΣΟι πειρατές την αποκάλεσαν "Αρζαντιέρα", δηλαδή "Ασημένια", για τη μοναδική της λάμψη. Άλλοι πάλι της έδωσαν τα επίθετα "Εχινούσα" και "Εχιδνούσα" για τα μυστικά που κρύβει η γη και η θάλασσά της. Ανόθευτη, απέριττη, η Κίμωλος, αυτή η λευκή πινελιά στο γαλάζιο Αιγαίο, αν και γέννημα του θυμού των ηφαιστείων, διαθέτει πανέμορφους κολπίσκους με τιρκουάζ νερά και κατάλευκη άμμο, που θυμίζουν Καραϊβική. Δεν έχει Χώρα, ούτε χωριά, αλλά μόνο ένα χωριό και αυτό ψηλά στο λόφο. Λευκό, περιποιημένο, καθαρό, με το μεσαιωνικό του Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή. Η Κίμωλος είναι σεμνή, ταπεινή, αυθεντική και αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται και στους κατοίκους της. Είναι παιχνιδιάρα και αυτό διακρίνεται στα περίεργα γλυπτά πετρώματα που η φύση δημιούργησε μαζί της. Είναι μία νεαρά που τώρα αρχίζει να "αναπτύσσεται", ευτυχώς με ήπιους ρυθμούς, και στο μικρό της λιμάνι με τα καταπράσινα νερά και σπίτια από πίσω σε αποχρώσεις μπλε και άσπρου να στέκονται περήφανα, υπάρχει πλέον νέα προβλήτα ελλιμενισμού σκαφών.
Περισσότερες πληροφορίες για την Κίμωλο


ΚΥΘΝΟΣ

ΚΥΘΝΟΣΗ Κύθνος, που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Αφιούσα, Θηραμνία, Θερμιά κ.α. ονομάστηκε έτσι από τον αρχηγό των Δρυόπων, οι οποίοι ήρθαν από την Εύβοια και εγκαταστάθηκαν στο νησί. Μία άλλη εκδοχή λέει πως το όνομά της γεννιέται από τη ρίζα "κυθ", που προέρχεται από το ρήμα "κεύθω" δηλαδή κρύπτω και αναφέρεται στον τόπο όπου μπορεί να κρυφτεί κάποιος. Υπάρχουν δύο χωριά, η Κύθνος (Χώρα ή Μεσαριά) και η Δρυοπίδα (Χωριό ή Σύλλακα). Κάθε χωριό έχει το επίνειό του. Η Χώρα έχει τα Λουτρά και η Δρυοπίδα τον Μέριχα. Το χωριό Λουτρά πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές του. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι τα λουτρά λειτουργούσαν στα Ρωμαϊκά χρόνια και σήμερα είναι τα μοναδικά εν λειτουργία στις Κυκλάδες. Έχει αμέτρητες παραλίες, κυκλαδίτικα τοπία και τοπική ζεστή φιλοξενία. Η Κύθνος απαρτίζεται από αμέτρητους κόλπους, όρμους και μοναδικές παραλίες με κρυσταλλένια νερά και άφθονη σκιά από τα αλμυρίκια. Το 24ο Cyclades Regatta τερματίζει στην Κύθνο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κύθνο


Cyclades Regatta



Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)