Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


21ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2015"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΚΕΑ (ΤΖΙΑ)

ΚΕΑ ΚΟΡΗΣΙΑ Το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί της Κέας (Τζιάς), με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους αρχαιολογικούς θησαυρούςκαι τις υπέροχες παραλίες μας περιμένει για την εκκίνηση του 21ου Cyclades Regatta.
Το Κυκλαδίτικο αυτό νησί, ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων γιατί σε αρκετές περιοχές είναι καταπράσινο γεμάτο πανέμορφα δέντρα, όπως επίσης και σπάνια είδη φυτών. Βέβαια και οι παραλίες του νησιού δεν πάνε πίσω σε ομορφιά. Το Σπαθί, το Ψαθί, ο Ορκός, το Γιαλισκάρι, οι Τρεις Αμμουδιές, είναι λίγες από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Κέα. Επιπλέον αξίζει να επισκεφθείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο, τον Ναό του Πυθίου Απόλλωνα, το μνημείο του Λέοντα της Κέας, αλλά και τα διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες που βρίσκονται στο νησί. Περιπλανηθείτε στο νησί και απολαύστε τη θάλασσα, τα ωραία τοπία και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Δοκιμάστε ακόμα την κουζίνα της Κέας και ιδιαίτερα την ντόπια σπεσιαλιτέ "πασπαλά". Η Κέα είναι σίγουρα ένα αρκετά ήπιων ρυθμών νησί για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές.
Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΖΙΑ

- Το απόγευμα πρίν την ημέρα εκκίνησης, Σάββατο 27 Ιουνίου στις 19:00 θα λειτουργήσει το γραφείο επιτροπής του Αγώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Κέας "Κτίριο Ρέστης", για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμήσουν οι εκτός Περιφέρειας Σαρωνικού κυβερνήτες αγωνιζόμενων σκαφών.
- Στις 20:00 στο "Κτίριο ΡΕΣΤΗΣ", ο Δήμος ΚΕΑΣ θα υποδεχθεί με δεξίωση μπουφέ και ποτό όλους τους ιστιοπλόους.
Θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα προς τα συμμετέχοντα σκάφη.
- "ΒΙΝΥΛΙΟ bar" - "ΒRΕΕΖΕ bar" - "ΚΟΚΚΑ bar":
ένα κοινό σούπερ πάρτυ με κερασμένη την πρώτη μπύρα ετοιμάζουν και τα 3 bars της Τζιάς για τους ιστιοπλόους του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα "CYCLADES REGATTA 2015" το βράδυ πριν την αναχώρηση.
Kea Sponsors



ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑΚαταμεσής των Κυκλάδων ακτινοβολεί η Πάρος, ίδια με ένα κατάλευκο και αψεγάδιαστο κομμάτι Παριανό μάρμαρο. Και σαν το κομμάτι αυτό, που καταφέρνει και κρύβει ζηλότυπα μέσα του απίστευτες ομορφιές - σαν τον Ερμή του Πραξιτέλη και την Αφροδίτη της Μήλου - περιμένοντας υπομονετικά το εμπνευσμένο χέρι του χαρισματικού γλύπτη για να το βγάλει στην επιφάνεια, έτσι και η Πάρος περιμένει εσένα, τον ενθουσιώδη επισκέπτη να ψάξει τις γωνιές της και να "φέρει στο φώς" τις σπάνιες ομορφιές της. Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες όπου άλλοτε λυσσομανούσαν οι πειρατές, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτειά της κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές, μαρτυρούν την πλέον των 4.000 ετών ιστορία που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της. Όλα αυτά μαζί αλλά και ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό του 21ου Cyclades Regatta 2015. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα 2 "πετράδια" της Πάρου, την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή και τα ανόθευτα χαμόγελα των Παριανών, που έχουν αναγάγει την περίφημη Κυκλαδίτικη φιλοξενία σε υψηλή τέχνη.
Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

- Υποδοχή έκπληξη για το πρώτο σκάφος που θα δέσει στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Πάρου και τοπικούς φορείς.
- Σε όλα τα τερματίζοντα πληρώματα θα διανεμηθούν σάντουϊτς και νερό προσφορά του "ΕΛΑΙΩΝΑΣ Restaurant".
- Το βράδυ της άφιξης, Κυριακή 28 Ιουνίου welcome party με κερασμένο το πρώτο κοκτέϊλ για όλους τους αθλητές στο "NEMOBAR".
- Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου στις 9:30 το "ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΖΟΥΜΗΣ" θα προσφέρει πρωινό κέρασμα στους ιστιοπλόους και από μία σακούλα πάγο στα σκάφη.
- Την Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 13:30 o Ν.Ο.Πάρου διοργανώνει αγώνες beach volley και beach tennis στο beach party με κερασμένη μπύρα "Pils Hellas" για το Cyclades Regatta.
- Η τελετή απονομής της 1ης ιστιοδρομίας με μπουφέ, κρασί και ζωντανή μουσική προς όλους τους αθλητές του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Άννα του Δημαρχείου στις 20:00 το βράδυ με διοργανωτές τον ΝΟΤΚ, τον Δήμο Πάρου και την ΚΔΕΠΑΠ.
- Το μπάρ "BeBoP" μετά την απονομή, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 23:30, διοργανώνει πάρτυ με κερασμένο το πρώτο κοκτέϊλ.
- Το πρωΐ της Τρίτης 30 Ιουνίου στις 9:30 ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου "ΑΡΗΙΣ" θα προσφέρει αναμνηστικό δώρο σε όλα τα σκάφη.
Paros Sponsors



ΑΜΟΡΓΟΣ

ΑΜΟΡΓΟΣΗ Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, με το στενόμακρο σχήμα της, μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Περήφανη στέκει στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου Πελάγους, αποτελώντας το σταυροδρόμι όπου ο Βοριάς συναντά το Νότο. Είναι η "έξοδος" των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου προς τα Μικρασιατικά παράλια. Η Αμοργός, το νησί με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, το νησί του απέραντου γαλάζιου, είναι το νησί των αντιθέσεων. Οι απότομες εναλλαγές του τοπίου συνεπαίρνουν τον επισκέπτη, γεννώντας μέσα του πλήθος ευχάριστων αλλά και έντονων συναισθημάτων. Το νησί με το έντονο Κυκλαδίτικο χρώμα και τον αλώβητο από το πέρασμα των χρόνων παραδοσιακό χαρακτήρα του θα σας εντυπωσιάσει. Είναι το νησί όπου το παλιό συναντά το νέο και αρμονικά συμπορεύονται χωρίς το ένα να αλλοιώνει το άλλο. Στην Αμοργό θα γευθείτε τη φιλοξενία του Ελληνικού λαού. Οι κάτοικοί της δοκιμάστηκαν για πολλά χρόνια, καθώς είχε χαρακτηριστεί σκόπιμα "νησί της άγονης γραμμής". Στερήθηκαν την επικοινωνία και τώρα (που το νησί αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς), οι Αμοργιανοί απλόχερα χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε όσους την επιλέγουν και εφέτος περιμένουν το 21ο Cyclades Regatta.
Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

-Υποδοχή έκπληξη για το πρώτο σκάφος που θα δέσει στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Αμοργού και τοπικούς φορείς.
-Υποδοχή έκπληξη και για το πρώτο σκάφος ORCclub με αλλοδαπό πλήρωμα που θα δέσει στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Αμοργού και τοπικούς φορείς.
-Σε όλα τα τερματίζοντα πληρώματα θα διανεμηθούν μπάρες δημητριακών και νερό από τον Α.Ν.Π.Ο.Α. (Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού).
- Το βράδυ της άφιξης, Τρίτη 30 Ιουνίου, welcome party με κερασμένο Smirnoff Ice Double Dark για όλους τους αθλητές στο "ΑΙΓΑΙΟΝ bar".
- Το πρωΐ της Τετάρτης 1 Ιουλίου στις 9:00 ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αμοργού θα μοιράσει από μια σακούλα πάγο στα σκάφη.
- Το πρωΐ της Τετάρτης 1 Ιουλίου στις 9:30 το "Aegialis Hotel Resort &Spa" θα προσφέρει σε όλα τα πληρώματα παραδοσιακά ξεροτήγανα.
- ΕΚΔΡΟΜΗ στην Παναγία Χοζοβιώτισσα και στην Χώρα Αμοργού
Την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 11:00 με πούλμαν από τα Κατάπολα θα μεταφερθούμε στο μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.
Στις 13:00 θα μεταφερθούμε με πούλμαν στην Χώρα Αμοργού για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο και ελεύθερη ώρα στα γραφικά καφενεδάκια-μεζεδοπωλεία.
Στις 17:00 αναχώρηση των πούλμαν από τη Χώρα για Κατάπολα.
- Η τελετή απονομής της 2ης ιστιοδρομίας με μπουφέ, κρασί, ζωντανή μουσική και χορό προς όλους τους αθλητές του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη προβλήτα την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ με διοργανωτές τον ΝΟΤΚ, τον Δήμο Αμοργού, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αμοργού και την Ένωση Καταπολιανών Αμοργού.
- Το μπάρ "Le Grand Bleu" μετά την απονομή, Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 23:30 διοργανώνει πάρτυ και μας κερνάει την πρώτη μπύρα "ΦΙΞ".
- Το πρωΐ της Πέμπτης 2 Ιουλίου στις 9:30, πριν την αναχώρηση, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αμοργού θα προσφέρει αναμνηστικό δώρο σε όλα τα σκάφη.
Amorgos Sponsors



ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑΟι παλαιότεροι ιστιοπλόοι ίσως να τα θυμόσαστε απομονωμένα και "ανυποψίαστα" σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των κοσμικών Κυκλάδων. Σήμερα τα Κουφονήσια της άγονης γραμμής μπορεί να μην είναι το ίδιο άγνωστα όπως τότε, ωστόσο διατηρούν αυτή τη λιτή και απέριττη ομορφιά και συστήνονται με το δικό τους τρόπο στους επισκέπτες. Ένα κομμάτι του επίγειου παράδεισου βρίσκεται καλά "κρυμμένο" στα Κουφονήσια. Οι αγχώδεις ρυθμοί και ο θόρυβος του έξω κόσμου δεν φτάνουν σε αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου...
Κατά μία εκδοχή το όνομα οφείλεται στο ήρεμο λιμάνι που σχηματίζει ο κόλπος μεταξύ των δύο νησιών και του Γλαρονησιού (κουφός λιμήν: απάνεμο λιμάνι). Η Χώρα του Κουφονησίου είναι ένα Κυκλαδίτικο ψαροχώρι, με γραφικά δρομάκια, φρεσκοασβεστομένα σπίτια και τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στα αριστερά της προκυμαίας, σήμα κατατεθέν της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει ο Ναός του προστάτη του νησιού, Αγίου Γεωργίου. Η φετινή διαδρομή του 21ου Cyclades Regatta θα περάσει και από τα Κουφονήσια, τη "Μύκονο των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων" όπως πολλοί τα αποκαλούν πλέον.
Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

-Υποδοχή έκπληξη για το πρώτο σκάφος που θα δέσει στο λιμάνι από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίου και τοπικούς φορείς.
-Υποδοχή με γλυκά και ρακόμελα για όλα τα τερματίζοντα πληρώματα.
-Το βράδυ της άφιξης, Πέμπτη 2 Ιουλίου, βραδιά πανσέληνου και welcome party με κερασμένο το πρώτο ποτό για όλους τους αθλητές στο "ΜΥΛΟΣ bar".
- Το πρωΐ της Παρασκευής 3 Ιουλίου στις 9:00 θα μοιραστεί από μια σακούλα πάγος στα σκάφη.
- Την Παρασκευή 3 Ιουλίου beach party στις 13:30 με κερασμένη την πρώτη μπύρα "ΝΗΣΟΣ" από το beach bar "ΦΑΝΟΣ". Πουλμανάκια θα αναχωρούν από την προβλήτα προκειμένου να μεταφέρουν όσους αθλητές επιθυμούν να μεταβούν οδικώς στην παραλία του Φανού.
- Η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα φιλοξενήσουν όλους τους αθλητές του αγώνα σε παραδοσιακή εορτή με καθιστό μπουφέ, κρασί και ζωντανή μουσική στην τελετή απονομής της 3ης ιστιοδρομίας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 20:00 στην προβλήτα.
Ο Ν.Ο.Τ.Κ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανωτής του Αγώνα, θα απονείμει αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής προς όλα τα πληρώματα.
- Το μπάρ "ΕΝ ΠΛΩ" μετά την απονομή στις 23:30 διοργανώνει πάρτυ με κερασμένη μπύρα "Ζ".
-Το πρωΐ της Τρίτης 30 Ιουνίου στις 9:30 πριν την εκκίνηση, η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίου θα προσφέρει αναμνηστικό δώρο σε όλα τα σκάφη.
Koufonisia Sponsors



ΣΙΦΝΟΣ

ΣΙΦΝΟΣΣίφνος, το νησί των χρωμάτων: του λευκού των σπιτιών, των εκατοντάδων ξωκλησιών και των ανεμόμυλων, του μπλέ της θάλασσας, του γαλάζιου των τρούλων των εκκλησιών, του πράσινου του θυμαριού και της ελιάς, του κόκκινου των ιβίσκων και των γερανιών. Το νησί που ευωδιάζει από λεβάντα, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμο και ματζουράνα. Η πατρίδα του Τσελεμεντέ με τη μοναδική ρεβιθάδα, το μυρωδάτο μαστέλο, τη σπιτική μανούρα και ξυνομυζήθρα, το αγνό της μέλι. Το νησί των αγγειοπλαστών με τα παραδοσιακά εργαστήρια, το νησί των ποιητών και της παράδοσης. Η Σίφνος των μοναδικών πανηγυριών με τα δείπνα της αγάπης κάτω από τους ήχους του βιολιού και του λαούτου. Έχει καλή τουριστική υποδομή με επίκεντρο την Απολλωνία, παραδοσιακά χωριά και παραθεριστικά θέρετρα όπως ο Πλατύς Γιαλός, οι Καμάρες (λιμάνι) και το Βαθύ, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, παρεϊστικα στέκια και... το Κάστρο, στην παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου, έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς που διατηρεί αναλλοίωτη την οχυρωματική μεσαιωνική οικοδομική μορφή του και θυμίζει ζωντανό μουσείο. Το φετινό 21ο Cyclades Regatta τερματίζει στη Σίφνο.
Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Στο λιμάνι τερματισμού του αγώνα, στις Καμάρες Σίφνου, θα γίνει η "αναβίωση του ανάμματος των φρυκτωριών", ένα σύστημα συνεννόησης στην αρχαία Ελλάδα με σημάδια που μεταβιβάζονταν από περιοχή σε περιοχή με τη χρήση πυρσών στη διάρκεια της νύκτας. Το έθιμο, που αναβίωσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Σίφνος για την υποδοχή των σκαφών του ΝΟΤΚ στο Cyclades Regatta του 2003 (και έκτοτε διοργανώνεται από το νησί για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος), θα διοργανώσει η ΔΗ.ΚΕ.Σ. με φορείς του νησιού κατά την άφιξη των σκαφών του αγώνα του ΝΟΤΚ.
- Υποδοχή έκπληξη για το πρώτο σκάφος που θα δέσει στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Σίφνου και τοπικούς φορείς.
- Καλωσόρισμα κέρασμα για όλα τα τερματίζοντα πληρώματα θα προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου.
- Το βράδυ της άφιξης, Σάββατο 4 Ιουλίου, welcome party με κερασμένη μπύρα "Ζ" για όλους τους αθλητές στο "FOLLIE beach bar".
- Το πρωΐ της Κυριακής 5 Ιουλίου, στις 11:00, ο Δήμος Σίφνου θα δεξιωθεί στον δροσερό πευκόφυτο χώρο του "Camping ΜΑΚΗΣ" όλους τους αθλητές με παραδοσιακή ρεβυθάδα, σιφνέϊκα τυριά και κρασί και θα μοιράσει σε όλα τα σκάφη αναμνηστικά δώρα.
Sifnos Sponsors






Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)