Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2013"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΜΗΛΟΣ

ΜΗΛΟΣΗ Μήλος με το παράξενο πεταλοειδές σχήμα της, καθώς ξεπροβάλλει από τα γαλανά νερά του Αιγαίου, λουσμένη στο άπλετο φως και στολισμένη με τα κάτασπρα σπιτάκια της, η Μήλος με του φιλόξενους κατοίκους της , η Μήλος με την καλή τουριστική υποδομή , τις πεντακάθαρες θάλασσες και τα αξιόλογα μνημεία κλέβει τις καρδιές όσων την γνωρίζουν. Κατά την αρχαιότητα η Μήλος γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή (7000 π.X. ) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Μήλιοι στα όπλα κα τα εργαλεία τους. Ο Αδάμαντας και γενικότερα το νησί , μας παρέχει οτιδήποτε κάνει την παραμονή μας ανετότερη και τις διακοπές μας πιο ευχάριστες. Συνδυάζεται η ξεκούραση και η ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Αν δεν απομακρυνθούμε από τον Αδάμαντα , έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία ή τα θαλάσσια σπορ στη μία από τις δύο παραλίες του. Από τον Αδάμαντα αναχωρούν καθημερινά εκδρομικά μικρά πλοία , που κάνοντας το γύρο του νησιού σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Κίμωλο για φαγητό.

ΣΕΡΙΦΟΣ

ΣΕΡΙΦΟΣΝησί που περιλούζουν οι αφροί του Αιγαίου και χαϊδεύουν οι άνεμοι. Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, με εκατοντάδες όρμους και με μια από τις ωραιότερες "Χώρες" του Αιγαίου.

Η Χώρα της Σερίφου είναι χτισμένη πάνω σε όρθιο βράχο, 5 χλμ από το Λιβάδι, που είναι το λιμάνι του νησιού. Κάτασπρα γραφικά σπίτια, χτισμένα με γνήσια κυκλαδική αρχιτεκτονική, ανεμόμυλοι, στενά ασβεστωμένα λιθόστρωτα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα. Εκκλησίες, μοναστήρια, βενετσιάνικο κάστρο και μια απροσδιόριστη ατμόσφαιρα που προσδίδει ευεξία στους ανθρώπους, που ίσως εκπέμπει το πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφός της.

Συνδέθηκε με τη μυθολογική μορφή του Περσέα, τον οποίο έφερε εδώ η θάλασσα, κλεισμένο μέσα σε ένα κιβώτιο. Ο Περσέας μεγάλωσε στο νησί και από εδώ ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας όταν αντίκρισε ο βασιλιάς του νησιού Πολυδέκτης, απολιθώθηκε, ενώ το νησί μετατράπηκε σε κατάξερο άγονο βράχο.


ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΘΝΟΥ

ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΘΝΟΥΗ Κύθνος που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Αφιούσα, Θηραμνία, Θερμιά κ.α. ονομάστηκε έτσι από τον αρχηγό των Δρυόπων, οι οποίοι ήρθαν από την Εύβοια και εγκαταστάθηκαν στο νησί.   Υπάρχουν δύο χωριά, η Κύθνος (Χώρα ή Μεσαριά) και η Δρυοπίδα (Χωριό ή Σύλλακα).   Κάθε χωριό έχει το επίνειό του.   Η Χώρα έχει τα Λουτρά και η Δρυοπίδα το Μέριχα.   Το χωριό Λουτρά πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές του.   Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι τα λουτρά λειτουργούσαν στα ρωμαϊκά χρόνια.  

Τα Λουτρά είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα σ'ένα προφυλαγμένο όρμο και απέχουν από τη Χώρα 4,5 χλμ.   Στα   νοτιοανατολικά των Λουτρών βρίσκεται η όμορφη παραλία της Αγίας Ειρήνης όπου βρίσκονται οι τάφοι αυτών που έπεσαν στα Κυθνιακά.   Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί το Σπήλαιο Καταφύκι, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, πλούσιο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην όμορφη αμμουδιά του όρμου των Λουτρών, θα διασκεδάσετε στα γραφικά καφέ και ταβερνάκια   και θα γευθείτε τα νόστιμα τοπικά εδέσματα   ενώ μπορείτε   περπατήσετε στα γραφικά στενά του μικρού χωριού και να ψωνίσετε τοπικά κεραμικά.


Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)