Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση<

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Κυκλάδες 2012 - Τα Νησιά


ΠΑΡΟΣ - Παροικιά

ΠΑΡΟΣ - Παροικιά H Πάρος είναι ένας πραγματικός παράδεισος, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά κι εντυπωσιακά τοπία. Είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με πολύ καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, χώρους διασκέδασης, όμορφες παραλίες και πολύ φιλόξενο κόσμο.
Η Παροικιά, η πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Πάρου, και η Νάουσα, ο δημοφιλής και πολύ γραφικός οικισμός στη βόρεια Πάρο, είναι από τις ομορφότερες πόλεις των Κυκλάδων.
Στην Πάρο θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό μαγευτικών παραλιών, όπως της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο "Punta Beach".
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο με θέα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα δείτε ανεκτίμητα εκκλησιαστικά έργα τέχνης. Αλλα αξιοθέατα στην Παροικιά είναι το κάστρο των Φράγκων, το ιερό του Ασκληπιού, το Δήλιον, που ήταν χώρος λατρείας του Απόλλωνα, το αρχαίο κοιμητήριο και το αρχαιολογικό μουσείο.
Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε το νησί της Αντιπάρου, ένα γραφικό νησάκι πολύ κοντά στην Πάρο, με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

ΙΟΣ

ΙΟΣΗ Ιος είναι ένα χαρακτηριστικό Κυκλαδονήσι με αμμουδερή ακτογραμμή και ορεινό έδαφος στο εσωτερικό της. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Νιό. Παλιά ονομαζόταν το νησί της νεολαίας, λόγω του ότι συγκέντρωνε πολλούς νεαρούς τουρίστες που επιδίδονταν σε μαραθώνιους ποτού και ξενυχτιού. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το νησί προσφέρεται για διακοπές σε επισκέπτες κάθε ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας, εφόσον υπάρχει καλή τουριστική υποδομή και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών. Οι ακτές του νησιού στολίζονται από γραφικούς κολπίσκους με όμορφες αμμουδιές και καταγάλανα νερά. Το νησί έχει 365 εκκλησιές και ξωκλήσια, ελιές και αμπέλια. Η πρωτεύουσα ή Χώρα είναι χτισμένη ψηλά στο βουνό, στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη. Αποτελεί μια νησιώτικη πρωτεύουσα με κατάλευκα σπίτια που απλώνονται ως την κορυφή του λόφου, στολισμένη με καμπαναριά και γαλάζιους τρούλους. Οι ανεμόμυλοι και τα στενά σοκάκια της καταφέρνουν να διατηρούν τη γραφικότητά της. Ο παλιός οικισμός, ευτυχώς έχει κριθεί διατηρητέος, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει απλός και γραφικός, χωρίς καμία επέμβαση. Η Ιος, το νησί με τις απέραντες χρυσές παραλίες, ανακαλύφθηκε εκ νέου από τους Ελληνες και τους ξένους τουρίστες και έγινε ιδανικός τόπος διακοπών τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες.

ΣΙΦΝΟΣ - Καμάρες

ΣΙΦΝΟΣΤο νησί που συντηρεί την παράδοση. Αν ο πλούτος της Σίφνου στην αρχαιότητα οφειλόνταν στο χρυσό και τον άργυρο, τους τελευταίους δύο αιώνες οφείλεται στους ποιητές, τους λογοτέχνες, τους κεραμιστές, τους αγρότες, τους χτίστες της πέτρας. Στο κυκλαδικό τοπίο της άνθισε ο πολιτισμός μέσα από την καθημερινότητα, τις γιορτές, τα πανηγύρια, το άσπρισμα των σπιτιών, τη φροντίδα των μονοπατιών, τη διατήρηση των ξερολιθιών στα χωράφια, τη σοφή καλλιέργεια της γης, τη δημιουργία των έργων τέχνης από πηλό, το μάζεμα της ελιάς, το αντάμωμα με την αλμύρα της θάλασσας. Οι οικισμοί της δεμένοι αρμονικά με το φυσικό τοπίο υπογραμμίζουν ακόμα και σήμερα την ανάγκη σεβασμού του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος που δέθηκαν αρμονικά μεταξύ τους στο πέρασμα των αιώνων. Καμάρες, Βαθύ, Πλατύς Γιαλός, Κάστρο, Φάρος, Χερρόνησος, Απολλωνιά και Αρτεμώνας. Τόποι με ατέλειωτη γοητεία, μαγευτικές ακρογιαλιές, γλυκύτατους ανθρώπους, φημισμένους μεζέδες.


ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση


Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)