Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση<

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Κυκλάδες 2011 - Τα Νησιά


ΣΥΡΟΣ - Φοίνικας

ΣΥΡΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αρχόντισσα του Αιγαίου, την αποκαλούν οι σύγχρονοι λογοτέχνες. Η Σύρος κατοικείται από πολύ παλιά. Το όνομά της Σουρ ή Οσούρα είναι γνωστό και αναφέρεται από τον Ομηρο. Τον 19ο αιώνα ξεχώρισε από τις άλλες νησιώτικες κοινωνίες χάρη στην έντονη πολιτιστική και οικονομική της δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα του 1821, Ελληνες ξεριζωμένοι από τις κατεστραμμένες τους πατρίδες, Χιώτες, Ψαριανοί, Κάσσιοι έρχονται να κατοικήσουν στο ευρύχωρο λιμάνι και στα πόδια του παλιού οχυρωμένου οικισμού της, φέροντας μαζί τους τις εξαιρετικές τους ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ετσι, μια καινούρια πόλη, η Ερμούπολη, γεννιέται και αναπτύσσεται γρήγορα και μαζί μ' αυτή μια νέα "αστική" κοινωνία.
Η Ερμούπολη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια γίνεται διεθνές πολιτιστικό κέντρο και κόμβος εμπορικός της Ανατολικής Μεσογείου, με δεσπόζουσα θέση στους θαλάσσιους δρόμους του Αιγαίου. Σήμερα, πέρα από τα αξιοθέατα, τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο, το Θέατρο (αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου) κ.α., ο επισκέπτης απολαμβάνει και τις πολλές πεντακάθαρες αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

ΠΑΡΟΣ - Παροικιά

ΠΑΡΟΣ - ΠαροικιάH Πάρος είναι ένας πραγματικός παράδεισος, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά κι εντυπωσιακά τοπία. Είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με πολύ καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, χώρους διασκέδασης, όμορφες παραλίες και πολύ φιλόξενο κόσμο.
Η Παροικιά, η πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Πάρου, και η Νάουσα, ο δημοφιλής και πολύ γραφικός οικισμός στη βόρεια Πάρο, είναι από τις ομορφότερες πόλεις των Κυκλάδων.
Στην Πάρο θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό μαγευτικών παραλιών, όπως της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο "Punta Beach".
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο με θέα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα δείτε ανεκτίμητα εκκλησιαστικά έργα τέχνης. Αλλα αξιοθέατα στην Παροικιά είναι το κάστρο των Φράγκων, το ιερό του Ασκληπιού, το Δήλιον, που ήταν χώρος λατρείας του Απόλλωνα, το αρχαίο κοιμητήριο και το αρχαιολογικό μουσείο.
Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε το νησί της Αντιπάρου, ένα γραφικό νησάκι πολύ κοντά στην Πάρο, με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

ΚΥΘΝΟΣ - Λουτρά

ΚΥΘΝΟΣ - ΛουτράΗ Κύθνος που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Αφιούσα, Θηραμνία, Θερμιά κ.α. ονομάστηκε έτσι από τον αρχηγό των Δρυόπων, οι οποίοι ήρθαν από την Εύβοια και εγκαταστάθηκαν στο νησί. Υπάρχουν δύο χωριά, η Κύθνος (Χώρα ή Μεσαριά) και η Δρυοπίδα (Χωριό ή Σύλλακα). Κάθε χωριό έχει το επίνειό του. Η Χώρα έχει τα Λουτρά και η Δρυοπίδα το Μέριχα. Το χωριό Λουτρά πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές του. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι τα λουτρά λειτουργούσαν στα ρωμαϊκά χρόνια.
Τα Λουτρά είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα σ' ένα προφυλαγμένο όρμο και απέχουν από τη Χώρα 4,5 χλμ. Στα νοτιοανατολικά των Λουτρών βρίσκεται η όμορφη παραλία της Αγίας Ειρήνης όπου βρίσκονται οι τάφοι αυτών που έπεσαν στα Κυθνιακά. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί το Σπήλαιο Καταφύκι, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, πλούσιο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην όμορφη αμμουδιά του όρμου των Λουτρών, θα διασκεδάσετε στα γραφικά καφέ και ταβερνάκια και θα γευθείτε τα νόστιμα τοπικά εδέσματα ενώ μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά στενά του μικρού χωριού και να ψωνίσετε τοπικά κεραμικά.


ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση


Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)