Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση<

Κυκλάδες 2008 - Τα Νησιά

ΣΕΡΙΦΟΣ

ΣΕΡΙΦΟΣΝησί που περιλούζουν οι αφροί του Αιγαίου και χαϊδεύουν οι άνεμοι. Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, με εκατοντάδες όρμους και με μια από τις ωραιότερες "Χώρες" του Αιγαίου.

Η Χώρα της Σερίφου είναι χτισμένη πάνω σε όρθιο βράχο, 5 χλμ από το Λιβάδι, που είναι το λιμάνι του νησιού. Κάτασπρα γραφικά σπίτια, χτισμένα με γνήσια κυκλαδική αρχιτεκτονική, ανεμόμυλοι, στενά ασβεστωμένα λιθόστρωτα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα. Εκκλησίες, μοναστήρια, βενετσιάνικο κάστρο και μια απροσδιόριστη ατμόσφαιρα που προσδίδει ευεξία στους ανθρώπους, που ίσως εκπέμπει το πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφός της.

Συνδέθηκε με τη μυθολογική μορφή του Περσέα, τον οποίο έφερε εδώ η θάλασσα, κλεισμένο μέσα σε ένα κιβώτιο. Ο Περσέας μεγάλωσε στο νησί και από εδώ ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας όταν αντίκρισε ο βασιλιάς του νησιού Πολυδέκτης, απολιθώθηκε, ενώ το νησί μετατράπηκε σε κατάξερο άγονο βράχο.


ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΝότια της Νάξου και ΝΑ της Ηρακλειάς η Σχοινούσα έχει έκταση 10 τ. χλμ και 122 κατοίκους, που μένουν στους τρεις οικισμούς του νησιού, την Παναγία ή Χώρα, τη Μεσαριά και τη Μερσίνη ή Μερσινιά, που είναι και το λιμάνι. Η Μερσίνη είνα ένας πανέμορφος φυσικός και προφυλαγμένος κόλπος με τη μικρή αμμουδίτσα του, τα καταγάλανα νερά και τις απλές ταβέρνες του.
Αξίζει να επισκευθούμε την Παναγιά με τα όμορφα μικρά σπίτια και την εκκλησία της Παναγίας της Ακαθής για μια ιδανική απογευματινή βόλτα. Καλόγουστα καφέ και ταβέρνες περιμένουν φιλόξενα να σερβίρουν τις τοπικές συνταγές τους. Και βέβαια αν είσαστε τυχεροί και βρεθείτε σ'ένα από τα τοπικά γλέντια θα απολαύσετε τους εξαίρετους βιολιτζήδες, φημισμένους σ'όλες τις Κυκλάδες. Βόρεια από την Παναγιά βρίσκεται η Μεσαριά με την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου . Το μονοπάτι οδηγεί στη συνέχεια στη ΒΑ ακτή, όπου είναι και η πολύ όμορφη αμμουδιά της Ψιλής Αμμου.

ΣΙΦΝΟΣ

ΣΙΦΝΟΣ - ΚΑΜΑΡΕΣΤο νησί που συντηρεί την παράδοση. Αν ο πλούτος της Σίφνου στην αρχαιότητα οφειλόνταν στο χρυσό και τον άργυρο, τους τελευταίους δύο αιώνες οφείλεται στους ποιητές, τους λογοτέχνες, τους κεραμιστές, τους αγρότες, τους χτίστες της πέτρας.

Στο κυκλαδικό τοπίο της άνθισε ο πολιτισμός μέσα από την καθημερινότητα, τις γιορτές, τα πανηγύρια, το άσπρισμα των σπιτιών, τη φροντίδα των μονοπατιών, τη διατήρηση των ξερολιθιών στα χωράφια, τη σοφή καλλιέργεια της γης, τη δημιουργία των έργων τέχνης από πηλό, το μάζεμα της ελιάς, το αντάμωμα με την αλμύρα της θάλασσας.

Οι οικισμοί της δεμένοι αρμονικά με το φυσικό τοπίο υπογραμμίζουν ακόμα και σήμερα την ανάγκη σεβασμού του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος που δέθηκαν αρμονικά μεταξύ τους στο πέρασμα των αιώνων. Καμάρες, Βαθύ, Πλατύς Γιαλός, Κάστρο, Φάρος, Χερρόνησος, Απολλωνιά και Αρτεμώνας. Τόποι με ατέλειωτη γοητεία, μαγευτικές ακρογιαλιές, γλυκύτατους ανθρώπους, φημισμένους μεζέδες.


ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Για Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης) < απ'ευθείας εκτύπωση


Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)